מה תלבשו למסע בזמן?

תלבושות לאורך ההיסטוריה

חיפוש

תערוכת "גיבורות"

sign7
giborot

במוזיאון העיצוב בחולון נפתחה התערוכה "גיבורות: אופנה ותקווה במלחמת העולם השנייה", שאותה אצרה יערה קידר. התערוכה מציגה את סיפורן של נשים במלחמת העולם השנייה ובוחנת כיצד פריטי לבוש סייעו להן להתמודד עם המציאות הקשה, לשמר צלם אנוש ולהיאחז בתקווה. גם הפעם, כמו בתערוכות קודמות, התצוגה מרהיבה ומרתקת, ואני מתכוונת לבוא לביקור ארוך וכנראה גם להרצאה של יערה שתציג את התחקיר והתכנון. כבר מצילומים מוקדמים אני רואה שם מוצגים שהרציתי וכתבתי עליהם בעבר, כמו בגדים ממפות גיאוגרפיות, שקי קמח ששימשו לתפירה ביתית בתקופת השפל הכלכלי, גזרות תואמות לחוקי צנע, רוזי המסמררת, ושמלות כלה מבד מצנחים.

כמה ספרים שתרגמתי מתרחשים בתקופת מלחמת העולם השנייה, והתעמקתי בסוגיות ביגוד שונות בהם, גם ב"שם צופן: וריטי" וגם ב"ניצוץ באפלה".

התערוכה החדשה במוזיאון מזמינה את המבקרים למסע בזמן, בחזרה אל תקופה של טלטלה עולמית, אל סיפוריהן של נשים במלחמת העולם השנייה. אופנה אינה הדבר הראשון שעולה במחשבותינו בהקשר של מלחמת העולם השנייה, אך היה לה תפקיד חשוב באותה עת. בזמן המלחמה הפכה האופנה לדבר שונה מכל מה שהכרנו קודם, והתערוכה חושפת את כוחה בתקופה של משבר קיומי. ״גיבורות״ מתמקדת בתפקידם של בגדים ופריטי לבוש בסיפוריהן של נשים שמצאו דרכים להתמודד עם מציאות בלתי אפשרית, לשמור על צלם אנוש ולהיאחז בתקווה. בתערוכה יוצגו עשרות מערכות לבוש ומאות אביזרים, קטעי וידאו, צילומים ועוד.

התערוכה מסתיימת בסיפורה האופטימי של שורדת השואה לאה גוטליב, שעלתה לישראל בחוסר כל והקימה את אימפריית בגדי הים ״גוטקס״. בבריכת שחייה עצומה מוצגות קולקציות איקוניות של גוטליב, השואבות השראה מתולדות האמנות, מפרחים וממלאכות יד מסורתיות. עיצוביה הופיעו על שעריהם של המגזינים המפורסמים בעולם ומצאו את דרכם אל ארונותיהן של דוגמניות על, בהן נעמי קמפבל, קלאודיה שיפר ותמי בן עמי ז״ל. בתערוכה מוצגים הדגמים שהיו אהובים על הנסיכה דיאנה. 

במחווה לגיבורות שבעה באוקטובר המוזיאון יארח את התערוכה ״גיבורות חרבות ברזל״ פרי יצירתם של חברי מרכז היצירה השיקומי לנכי צה”ל של אגף השיקום במשרד הביטחון ״שלהבת״ שבגני תקווה. חברי המרכז בחרו סיפורים של גיבורות שעוררו בהם השראה והקדישו את התערוכה לנשים שסיכלו את פעולות המחבלים בשבת השחורה והצילו את חייהם של רבים.

צילום: מיכאל טופיול

פרטים נוספים ורכישת כרטיסים באתר המוזיאון.

וזה סרטון המציג את התערוכה: https://www.instagram.com/reel/DH_QHnDIjCO/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

אהבת את המאמר? אפשר לשתף מכאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם